موارد مصرف قرص باکلوفن

 قرص باکلوفن از جمله داروهایی است که به منظور درمان دردهای عضلانی و کمردرد توسط پزشک تجویز می‌شود. چنانچه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره موارد مصرف و عوارض احتمالی آن اطلاعات کافی داشته باشید.

 

قرص باکلوفن چیست؟ قرص باکلوفن (Baclofen) نوعی داروی شل کننده عضلانی است که در درمان دردهای عضلانی و کمردرد کاربرد داشته و با اثر بر اعصاب نخاعی می‌تواند مقدار و شدت گرفتگی‌های عضلانی را در بیماران ام اس و سایر بیماری‌های عصبی مربوط به نخاع کاهش دهد. این دارو همچنین می‌تواند گرفتگی‌ها و دردهای عضلانی را تسکین داده و فعالیت ماهیچه‌ها را بهبود بخشد.

باکوفن به صورت قرص روکش دار ۱۰ میلی‌گرمی و ۲۵ میلی‌گرمی در دسترس است.

نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:  نام‌های تجاری: Lioresal – Gablofen – Lioresal  موارد مصرف: درمان اسپاسم عضلانی درمان سکسکه رفع گرفتگی عضلات درمان نوعی میگرن عوارض  تشنج، توهم یا افسردگی، خواب آلودگی، گیجی، ضعف و احساس خستگی، سردرد، مشکل در خوابیدن، ضربان نامنظم قلب، تهوع و یبوست، ادرار زیاد ، علائم آلرژی مانند قرمزی پوست ، خارش، تورم صورت یا زبان یا گلو (به ندرت)

 تداخل دارویی داروهای مضعف سیستم اعصاب مرکزی نظیر الکل، آنتی هیستامین‌ها، مخدرها و داروهای خواب آور یا آرامبخش‌ها، مهارکننده‌های منوآمین‌اکسیداز، آنتی‌دیابتیک‌ها و انسولین

مقدار و نحوه مصرف میزان دوز تجویز شده برای این دارو برای هر فردی یکسان نبوده و به میزان پاسخ‌دهی شما به آن و همچنین شدت بیماری شما دارد. به طور معمول باکلوفن را سه بار در روز با یا بدون غذا مصرف می‌کنند. مقدار مصرف دارو از مقدار کم شروع شده و به تدریج آن را اضافه می‌کنند. در سه روز اول هر بار ۵ میلی‌گرم از دارو مصرف می‌شود. سپس در سه روز یعدی هر بار ۱۰ میلی‌گرم، در سه روز بعد از آن هر بار ۱۵ میلی‌گرم و بعد از آن هر بار ۲۰ میلی‌گرم از دارو مصرف می‌شود. دوز نگهدارنده قرص باکلوفن معمولا روزی ۸۰-۴۰ میلیگرم است و ممکن است برای بدست آوردن حداکثر تاثیر دارو نیاز به ۲-۱ ماه مصرف آن باشد.

توجه: این دارو می‌تواند برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی خطرساز باشد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید قبل از مصرف دارو اگر به هر دارویی حساسیت دارید آن را به اطلاع پزشکتان برسانید. اگر سابقه مشکلات گوارشی و یا بیماری کلیوی، تشنج، اختلالات خلق، سابقه سکته مغزی و یا لخته شدن خون در رگ‌ها را دارید قبل از مصرف باکلوفن آن را به پزشک خود بگویید. این دارو را نباید بطور همزمان با الکل مصرف کرد. الکل موجب بیشتر شدن اثر گیجی و خواب آلودگی دارو می‌شود. در مواردی که نیاز است تا دارو قطع شود این کار باید بصورت تدریجی انجام گردد. خصوصاً اگر دارو به مقدار زیاد و برای مدت طولانی تجویز شده باشد. مصرف باکلوفن ممکن است احتمال ایجاد کیست‌های تخمدان را افزایش دهد. اگر مصرف یک وعده از دارو را فراموش کرده‌اید به محض به یاد آوردن، آن را مصرف کنید ولی اگر به یاد آوردن آن در همان زمان مصرف وعده بعدی باشد دوز مصرفی را دو برابر نکرده و فقط دوز جدید را مصرف کنید. از آنجا که مصرف این دارو ایجاد خواب آلودگی یا گیجی می‌کند، تا ۲ ساعت پس از مصرف دارو از رانندگی و سایر فعالیت‌هایی که به تمرکز و هوشیاری کامل نیاز دارند خودداری کنید. مصرف این دارو در سالمندان احتمال وقوع عوارض خواب آلودگی، توهم و گیجی بیشتر است. توصیه می‌شود حتما قرص‌ها و مکمل‌هایی که قصد دارید هم زمان با این دارو استفاده کنید را با پزشک در میان بگذارید. به افراد توصیه می‌شود به هیج وجه بدون نظر پزشک دوز و تعداد مصرف این دارو را افزایش ندهند. این دارو در دوران بارداری بایستی کاملا با احتیاط و تنها در موارد ضروری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین بانوانی که قصد شیردهی به فرزند خود را دارند باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری در بیماران مبتلا به صرع، احتمال افزایش حملات ناگهانی وجود دارد. افزایش غلظت گلوکز خون در بیماران دیابتی را باید در نظر داشت. در صورت عدم ظهور علائم بهبودی طی ۲-۱ ماه، ‌مصرف دارو قطع شود. در آغاز درمان کاهش اسپاستیسی ناشی از دارو ممکن است باعث اشکال در توانایی ایستادن و راه رفتن بیمار گردد. در خلال درمان فشارخون، وزن، قندخون و تست‌های عملکرد کبدی را کنترل نمایید. مصرف بیشتر از ۸۰ میلی‌گرم این دارو می‌تواند عوارض مسمومیت با آن را در برداشته باشد.

موارد مصرف قرص باکلوفن

 

برای تقویت اسپرم‌های ضعیف چه راه‌هایی وجود دارد؟

 

برای تقویت اسپرم‌های ضعیف چه راه‌هایی وجود دارد؟

وقتی در مورد تقویت اسپرم‌های ضعیف صحبت می‌کنیم، در واقع باید مشکل کیفیت، تحرک، ریخت شناسی و ساختار اسپرم‌های ضعیف و البته کمبود تعداد اسپرم‌ها را بررسی کنیم که باعث سقط جنین و عامل نیمی از موارد ناباروری زوج‌ها هستند.

برای تقویت اسپرم‌های ضعیف چه راه‌هایی وجود دارد؟

وقتی در مورد تقویت اسپرم‌های ضعیف صحبت می‌کنیم، در واقع باید مشکل کیفیت، تحرک، ریخت شناسی و ساختار اسپرم‌های ضعیف و البته کمبود تعداد اسپرم‌ها را بررسی کنیم که باعث سقط جنین و عامل نیمی از موارد ناباروری زوج‌ها هستند.

متاسفانه موارد بی‌شماری وجود دارد که می‌تواند زیست‌پذیر بودن اسپرم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته متخصصان، هر مردی که می‌خواهد بچه‌دار شود، باید نگران سلامت اسپرم‌هایش باشد و اقداماتی برای بهبود کیفیت آنها انجام دهد که به گفته این متخصصان حدود 30 درصد ناباروری‌ها به خاطر ناباروری مردان است!

برای حفظ سلامت اسپرم ...

اگر شما و همسرتان قصد بچه‌دار شدن دارید، باید برای داشتن اسپرم‌های سالم تلاش کنید، چراکه اسپرم سالم شاخص خوبی از باروری است. در مردان، به طور کلی سلامت اسپرم با فاکتورهای زیادی مشخص می‌شود:

  • مقدار (تعداد اسپرم): برای بارداری چه مقدار اسپرم کافی است؟ به طور طبیعی در هر میلیمتر از مایع منی، باید بیش از 40 میلیون اسپرم وجود داشته باشد. مردانی که کمتر از این تعداد اسپرم دارند، احتمالا سخت‌تر می‌توانند همسرشان را بارور کنند.
  • ساختار (ریخت شناسی اسپرم): مردانی که مقدار مناسبی از اسپرم‌هایی با ظاهر خوب (سرِ بیضی و دُم بلند) دارند و تعداد اسپرم‌های غیرعادی‌شان جزئی است، به نظر بارورتر هستند.
  • تحرک (جنبش اسپرم): اسپرم‌های سالم سریع‌تر و در خط مستقیم شنا می‌کنند تا بتوانند به تخمک رسیده و آن را بارور کنند.
 

تقویت اسپرم های ضعیف

7 روش برای تقویت اسپرم‌ها

1. موبایل را در جیب شلوارتان نگذارید

یک کیف دستی یا اگر سخت‌تان است، یک بازوبند مخصوص آیپاد تهیه کنید و در عوض، موبایل‌تان را دور بازویتان ببندید. وقتی به خانه یا محل کارتان می‌رسید، هر نوع وسیله الکترومغناطیسی را از بدن‌تان باز کنید. حتی می‌توانید وقتی مجبور به حمل تلفن همراه‌تان هستید، آن را در حالت هواپیما قرار داده یا از لباس زیرهای مخصوص که از شما در برابر امواج محافظت می‌کند، استفاده کنید.

2. تخمه کدو میل کنید

تخمه کدو منبع خوبی از عنصر روی است و مردان به روی زیادی نیاز دارند! مردان مقداری از روی خود را با هر بار ارضا شدن از دست می‌دهند. اگر شما روی بیش از یکی از انگشتان دست‌تان لکه‌ها و خطوط سفید دارید، یعنی کمبود زینک دارید. یک مشت تخمه کدو در روز می‌تواند روی مورد نیازتان را تامین کنید. بادام برزیلی هم منبع خوبی از سلنیوم است که یکی دیگر از عناصر مهم برای سلامت اسپرم است. روزانه 3-4 دانه بادام برزیلی میل کنید.
 

3. عضلات‌تان را به کار بگیرید

عضلات قوی می‌توانند چربی بسوزانند، متابولیسم را تنظیم کنند و ظاهرتان را بهبود دهند! ورزش یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید برای بهبود سلامت‌تان انجام دهید. با این کار سیستم ایمنی، گردش خون (که برای تقویت و ثبات نعوظ بسیار مهم است) و کیفیت خواب‌تان را بهبود داده، به دفع سموم بدن کمک می‌کند و با ترشخ اندورفین، حالتان را خوب می‌کند؛ ضمن اینکه ترشج هورمون تستوسترون را که برای ساخت اسپرم‌های قوی به آن نیاز دارید، تقویت می‌کند.

4. لپ تاپ را روی پایتان نگذارید

به دلایل مشابهش که بر اساس آنها نباید موبایل را در جیب‌تان بگذارید، موقع کار با لپ تاپ هم نباید آن را روی پایتان قرار دهید. نزدیکی این وسیله به بیضه‌ها می‌تواند به اسپرم‌ها آسیب می‌زند.

قرار دادن لپ تاپ روی پا، تاثیر آن بر اسپرم مردان

5. اسموتی سبز میل کنید

یک مشت بیبی اسفناج (اسفناج کوچک)، یک موز، یک سیب، یک مشت توت یخ زده، یک لیموی ارگانیک سبز با پوست و مقداری آب تصفیه شده در مخلوط‌کن بریزید تا به یک اسموتی یکدست تبدیل شود. صبح‌ها یک لیوان از این اسموتی میل کنید تا آنزیم‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌های تازه وارد بدن‌تان شود.

6. خنک بمانید

قطعا دلیلی دارد که بیضه‌ها (بر خلاف تخمدان‌ها که به خوبی داخل بدن هستند) بیرون از بدن قرار گرفته‌اند. در واقع بیضه‌ها باید یکی دو درجه خنک‌تر از بدن‌تان باشند. گرمای زیادی می‌تواند به اسپرم آسیب بزند. بنابراین از لباس زیری با اندازه مناسب (نه تنگ) و از جنسی تنفس پذیر استفاده کنید و زیادی در وان آب گرم نمانید!
 

7. وزن کم کنید

اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید، کاهش وزن می‌تواند به بهبود عملکرد تناسلی‌تان کمک کند. متخصصان می‌گویند چربی اضافه می‌تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد و از آنجا که این هورمون نقشی حیاتی در تولید اسپرم دارد، کاهش آن تاثیر مستقیم بر کاهش تعداد اسپرم‌ها دارد.

ضمن اینکه چاقی شکم و ران‌ها باعث افزایش دمای بدن می‌شود. با توجه به اینکه اسپرم سرما را به گرما ترجیح می‌دهد و در هوای سرد کیفیت بهتری دارد، حرارت زیادی بدن می‌تواند تعداد نهایی اسپرم‌ها و همینطور تحرک و جنب و جوش‌شان را کاهش دهد و باعث آسیب DNA شود. مردانی که وزن کم می‌کنند، به طور طبیعی کیفیت اسپرم‌شان را افزایش می‌دهند.

در نهایت یادتان باشد که حدود 76 تا 90 روز طول می‌کشد تا بدن شما گروه جدیدی از اسپرم بسازد که تغییرات شما در آن لحاظ شده باشد. بنابراین باید این تغییرات را حداقل 76 تا 90 روز رعایت کنید تا شاهد تقویت اسپرم‌های ضعیف باشید.

ورزش مردان موثر بر سلامتی اسپرم ها

8. سویا را کنار بگذارید

اگر قصد دارید بچه‌دار شوید، بهتر است برای مدتی خوردن سویا (سس سویا) را کنار بگذارید که تولید اسپرم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سویا حاوی فیتواستروژن است؛ ترکیباتی که به طور طبیعی در گیاهان ایجاد شده و رفتاری مشابه هورمون استروژن زنانه دارد. بدن شما ممکن است در پاسخ به افزایش سطح استروژن، ساختن تستوسترون را کاهش دهد که حضور این هورمون برای اسپرم‌سازی ضروری است. بر اساس مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شده، موش‌هایی که با رژیم سرشار از سویا تغذیه شدند، تعداد اسپرم‌شان 25 درصد کاهش یافت و تعداد بچه‌هایشان هم 21 درصد کمتر از موش‌هایی بود که رژیم بدون سویا داشتند.

خود درمانی به جای مراجعه به پزشک

 

این روز‌ها افزایش قیمتها و گرانی‌های موجود سبب شده تا سفره مردم روز به روز کوچکتر شود و علاوه بر آن خیلی از اقشار ضعیف جامعه برای این که بتوانند دخل و خرجشان را تامین کنند مجبورند از خیلی از خرج‌های ضروری و غیر ضروری خود بزنند! خیلی‌ها وعده‌های غذایی شان را کم می‌کنند و خیلی‌ها از اقلام مورد نیاز زندگیشان کاستند ...

خود درمانی به جای مراجعه به پزشک

این روز‌ها افزایش قیمتها و گرانی‌های موجود سبب شده تا سفره مردم روز به روز کوچکتر شود و علاوه بر آن خیلی از اقشار ضعیف جامعه برای این که بتوانند دخل و خرجشان را تامین کنند مجبورند از خیلی از خرج‌های ضروری و غیر ضروری خود بزنند! خیلی‌ها وعده‌های غذایی شان را کم می‌کنند و خیلی‌ها از اقلام مورد نیاز زندگیشان کاستند تا بتوانند مخارج خود و خانواده شان را تامین کنند.

به گزارش به نقل از روزنامه آفتاب یزد ،با این وجود روز گذشته ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت از موضوعی پرده برداشت که بسیار حائز اهمیت است. به گزارش خبرآنلاین او گفته بود مردم به علت فشارهای اقتصادی و بالارفتن هزینه‌ها کمتر به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند! این موضوع می‌تواند تبعات بسیاری را برای جامعه به‌وجود بیاورد و مخارج نظام سلامت را افزایش دهد.

> وزارت بهداشت چه می‌گوید؟
معاون کل وزارت بهداشت روز گذشته گفته بود: «این نگرانی وجود دارد که طی امسال مردم به علت فشارهای اقتصادی و بالارفتن هزینه‌هایی همچون هزینه مواد غذایی و … کمتر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.»


دکتر ایرج حریرچی افزود:«در همین راستا انتظار می‌رود تا بخش‌هایی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌دهند همچون خیریه‌ها، ارائه خدمات خود را گسترش دهند. به علت مذکور، رشد برخی از تعرفه‌ها کنترل شده است به عنوان مثال در بخش جراحی افزایش تعرفه نداشته‌ایم و رشد قیمت داروی خارجی را صفر اعلام کرده‌ایم.

علاوه بر آن افزایش نرخ خدمت نیز در بخش دولتی فقط 10درصد بوده است. در حقیقت رشد قیمت کل سبد بهداشت و درمان، کمتر از رشد تورم بوده و دو سال است که رشد قیمت داروهای خارجی بین صفر تا 10 درصد بوده است.

در سال گذشته هر ایرانی به طور متوسط 30/10 بار به پزشک مراجعه کرده و این به معنای آن است که 853 میلیون مرتبه به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شده است.» برای بررسی این موضوع با برخی افراد از اقشار مختلف جامعه و چند پزشک به گفت‌‌و‌گو نشستیم.

> مردم چه می‌گویند؟
مهدی 35 ساله است که در شرکت خدمات کامپیوتری کار می‌کند و به تازگی صاحب فرزند شده است. او در جواب این سوال که چه زمان به پزشک مراجعه می‌کنید، می‌گوید:«من وقتی خیلی بیماری حادی داشته باشم به پزشک مراجعه می‌کنم چون با خرج‌های جدیدی که با تولد فرزندم به‌وجود آمده توان این را ندارم که برای هر بیماری بتوانم به پزشک مراجعه کنم! در واقع زمانی پیش پزشک می‌روم که رو به موت باشم. بیشتر سعی می‌کنم سنتی درمان کنم چون به دلیل افزایش قیمت دارو‌ها حتی در برخی از موارد نمی‌توانم دارو بخرم!»


سارا زنی تحصیلکرده و شاغل است، او در رابطه با مراجعه به پزشک می‌گوید:«من دکتر نمی‌روم مگر این که شرایط اورژانسی پیدا کنم! به این دلیل که حقوق من یک میلیون و پانصد هزار تومان است و واقعا با این حقوق نهایت کاری که می‌توانم انجام دهم این است که شکمم را سیر کنم و از پس هزینه‌های ایاب و ذهاب و اجاره مسکن بر بیایم!

دیگر چیزی باقی نمی‌ماند که من از حقوق پایه ام در سبد نظام سلامت خرج کنم! اگر سرما بخورم خودم به دارو خانه می‌روم و قرص‌های سرماخوردگی را می‌گیرم و استفاده می‌کنم چون توان پرداخت ویزیت 50هزار تومانی پزشک را ندارم! مگر اینکه اورژانسی باشم که به پزشک مراجعه کنم.

در خانواده ما استفاده از پزشک عمومی حذف شده است و ما حتی برای دندان دردهایمان هم از درمان خانگی استفاده می‌کنیم تا به صورت موقت دردمان کاهش پیدا کند چون 3 برابر حقوق یک ماهم را باید برای درمان یک دندان هزینه کنم!»


مهین زن میانسالی است که در یک شرکت کار می‌کند، او در رابطه با این موضوع می‌گوید:«من همین چند وقت پیش گوشم درد می‌کرد اما به دلیل قیمت‌های بالای پزشکان به دکتر مراجعه نکردم و ترجیح دادم درمان خانگی داشته باشم، یک سیر در گوشم قرار دادم و گوشم خوب شد، یا مثلا چند وقت پیش دندانم درد می‌کرد یک میخک روی دندانم گذاشتم و خوب شد، هزینه‌های درمان خیلی بالاست و خیلی از هزینه‌ها را هم بیمه تقبل نمی‌کند، حتی بیمه تکمیلی‌ها هم بهانه می‌آورند و آنقدر بالا و پایین می‌کنند که آدم ترجیح می‌دهد دکتر نرود! هزینه‌ها بالاست و ما نمی‌توانیم این هزینه‌های بالا را پرداخت کنیم! به همین دلیل هم برای بیماری‌های معمولی مثل سرماخوردگی و این موارد به دکتر مراجعه نمی‌کنیم! مگر اینکه بیماری خیلی حاد شود!»

>پزشکان چه می‌گویند؟
دکتر صفایی متخصص کودکان در رابطه با کاهش مراجعه کنندگان به پزشک با تائید این موضوع می‌گوید:«معیشت مردم خواه ناخواه بر همه مسائل شان تاثیر می‌گذارد و این موضوع هم وابسته به معیشت‌شان است. به همین دلیل هم ما امروز شاهدیم که بیماران خیلی دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند و معمولا به درمان‌های خانگی رو می‌آورند! خانواده‌ها خوددرمانی‌ها را افزایش داده‌اند و این موضوع تبعات بدی در پی دارد.

من بیماری داشتم که کودک سال‌ها زیر نظر من بوده اما به دلیل مشکلات ناشی از گرانی بیش از 6 ماه مراجعه نکردند و دارو کودک را هم قطع کرده بودند! همین موضوع سبب می‌شود بیماری حاد شود، سیر درمان کودک طولانی تر شود و در برخی از موارد نیاز به بستری شدن پیدا کند در صورتی که اگر به موقع مراجعه می‌کردند این اتفاق رخ نمی‌داد!»


دکتر موسوی پزشک عمومی در رابطه با این موضوع می‌گوید:«من چیزی احساس نکردم یعنی احساس نکردم که مراجعه کنندگان نسبت به گذشته کاهش داشته اند، وزارت بهداشت احتمالا نسبت به آماری که دارد این موضوع را بیان کرده اما من به عنوان یک پزشک چیزی احساس نکردم! البته من معیار نیستم چون یک نفر هستم و باید به طور کلی این موضوع را بررسی کرد. البته اگر بیماری به ما مراجعه کند که از نظر مالی ضعیف باشد و ما متوجه این موضوع بشویم سعی می‌کنیم او را کمک کنیم.»


دکتر حدائق، متخصص غدد نیز در رابطه با این موضوع می‌گوید:«بیماران ما دو دسته هستند؛ یکی آن‌هایی که از وضعیت مالی خوبی برخوردارند و دیگری کسانی هستند که وضعیت مالی خوبی ندارند، چیزی که این روزها به دلیل مشکلات اقتصادی شاهد آن هستیم این است که بیمارانی که از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار هستند به صورت مداوم مراجعه می‌کنند اما بیمارانی که از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار نیستند مراجعه نمی‌کنند تا زمانی که بیماری آن‌ها به یک عارضه حاد تبدیل شود و بعد از آن مراجعه می‌کنند که البته با تبعات زیادی نیز همراه خواهد بود.»


دکتر بابک قرائی مقدم، متخصص مغز و اعصاب نیز در رابطه با این موضوع می‌گوید:«میزان مراجعات تا حدودی پایین آمده است، طبابت یک فعالیت خدماتی محسوب می‌شود و در حال حاضر به دلیل فشار اقتصادی که به همه اقشار جامعه وارد شده مراجعات به حد چشمگیری کاهش پیدا کرده‌اند و در قشر ضعیف نیز این موضوع به وضوح دیده می‌شود؛ این باعث می‌شود که میزان خود درمانی در جامعه افزایش یابد.

این کاهش میزان مراجعات باعث شده تا مراکز درمانی نیز از نظر اقتصادی با مشکلات زیادی مواجه شوند چون علاوه بر این تعرفه‌ها هم تغییر نکرده‌اند و خرج این مراکز درمانی نیز افزایش یافته است.

مراکز درمانی در بیشتر موارد در یک فشار مضاعف قرار گرفته‌اند و شاهدیم که خیلی از مراکز درمانی خیریه و یا مطب‌های خصوصی در معرض ورشکستگی هستند.»

با توجه به نکته‌های مطرح شده این طور که معلوم است وضعیت اقتصادی به حدی بر معیشت مردم تاثیر گذاشته که توانایی مراجعه به دکتر را از آن‌ها سلب کرده است و از طرف دیگر تعرفه‌های پزشکی و بیمه پاسخگوی نیاز مردم نیست،

البته نمی‌توان به این موضوع قطعیت بخشید چرا که جامعه آماری که با آن‌ها مصاحبه شده بسیار محدود هستند اما افزایش خود درمانی از جمله عوارض کاهش مراجعه به پزشکان است که البته خودش با آسیب‌های بسیاری همراه است و طی سال‌های گذشته خیلی‌ها در این راه جان خود را از دست داده اند!

چه عواملی بر نتایج لیزر موهای زائد تاثیرگذار است؟

 

تاثیر لیزر موهای زائد بر ضخامت مو برای موهای نازک ، کرکی و ضخیم

به نقل از کلینیک لیزر موهای زائد رازی تراشیدن، کندن و موم انداختن ، تمامی این روش‌ها زمان‌بر است، اما برای افرادی که ترجیح می‌دهند که پوستی نرم و بدون مو داشته باشند، ممکن است تنها گزینه در  دسترس باشد. اگر تمایل دارید که کمی بیشتر هزینه صرف اینکار کنید، می‌توانید به جای این روش‌های قدیمی، راه‌حل دائمی دیگری را امتحان کنید: لیزر موهای زائد . این روش مدرن و با تکنولوژی بروز ، از نور لیزر برای از بین بردن فولیکول مو استفاده می کند و  پوستی نرم و بدون کرک و مو را به شما هدیه می‌دهد. لیزر موهای زائد یک روش مناسب برای از بین بردن و کاهش دائمی موهای زائد صورت و بدن است. این روش نسبت به موم یا الکترولیز یا تراشیدن، باعث می‌شود که پوست شما صاف‌تر و ابریشمی به نظر برسد. می‌توانید نواحی بزرگ و کوچک را بطور مؤثر با درد کم و بدون دوره بهبودی درمان کنید. افراد زیادی با این سؤال مواجه می‌شوند که آیا لیزر موهای زائد می‌تواند موهای نازک را ضخیم کند؟  قبل از جواب دادن به این سوال، بهتر است نکاتی که بر نتایج لیزر موهای زائد مؤثر است را بطور واضح بیان کنیم.

بهترین متقاضی برای انجام لیزر موهای زائد چه کسی است؟

 به گفته  کلینیک لیزر موهای زائد پرشین اگر موهای تیره دارید و از  رشد و رفع سرسختانه و مداوم  آنها ناراحت هستید، پس خوشحال باشید  : چرا که لیزر موهای زائد در واقع برای موهای ضخیم ، زمخت و تیره بهترین نتیجه را در پی خواهد داشت. لیزر توسط رنگدانه  یا رنگ در فولیکول مو  جذب می‌شود. برای موهای ضخیم‌تر زمان بیشتری لازم است تا بطور کامل لیزر کار خود را روی مو انجام دهد. برخی از موها فقط کمی مقاوم‌تر هستند، و گاهی اوقات موهای جدید به دلیل تغییرات هورمونی رشد می‌کنند یا پیازهای دیگر مو در طول دوره درمان فعال می‌شود.

چه عواملی بر نتایج لیزر موهای زائد تاثیرگذار است؟

نتیجه لیزر موهای زائد بستگی به عوامل مختلفی دارد که شامل موارد زیر است اما تنها محدود به این عوامل نیست:  

  • نواحی درمان
  • ضخامت مو
  • نوع پوست
  • رنگ
  • نوع لیزر مورد استفاده

به دلیل این عوامل، نتایج ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برای داشتن بهترین نتیجه، معمولاً 4-6 جلسه درمانی همراه با چند جلسه حفظ نتیجه یک یا دو بار در سال نیاز است.

کدام بخش از بدن نتیجه بهتری نسبت به لیزر موهای زائد نشان میدهد؟

در حالی که لیزر موهای زائد می‌تواند روی هر قسمت از بدن که شما دوست دارید موهای زائد آن را از بین ببرید کار کند، این روش بخصوص در نواحی بیکینی ، لب، چانه و زیر بغل مؤثر است.

مناسب ترین لیزر برای انواع ضخامت و رنگ مو چیست؟

پنج تکنولوژی مهم وجود دارد که مورد استفاده بوده و  در حال حاضر نیز برای رفع موهای زائد بدن از آن استفاده می‌شود. تمامی لیزرهای موهای زائد نیاز به جلسات ادامه دار و حفظ نتیجه درمانی دارند.

روبی

این قدیمی‌ترین راه‌حل برای رفع لیزر موهای زائد است و هنوز بطور گسترده مورد استفاده قرار  می‌گیرد.  سطح درد در مقایسه با روش‌های دیگر کمتر است، اما این روش تنها روی پوست‌های روشن به خوبی کار می‌کند. این لیزر برای رفع موهای نازک و بلوند و نه صرفاً موهای ضخیم و تیره منحصر بفرد است.

الکساندرایت

لیزر الکسانداریت به عنوان سریع‌ترین لیزر برای رفع موهای زائد است و ملانین پوست را هدف قرار می‌دهد. این لیزر  به جوانسازی پوست و جوان ماندن پوست کمک می کند و از تابشی استفاده می‌کند که از یک کریستال الکساندرایت عبور می‌کند تا رشد موها را حذف کند. مشکلات این لیزر این است که تنها روی پوست‌های روشن تا درجه رنگ زیتونی بهترین نتیجه را دارد و بسیار دردناک است. با لیزر موهای زائد الکساندرایت، پس از تعداد جلسات پیشنهادی موها تا حدود 70 درصد از موها از بین می‌رود—معمولاً بین 6 و 8جلسه برای موهای نازک یا  8 تا 12 جلسه برای موهای ضخیم‌تر و تیره‌تر توصیه می‌شود.

دایود

لیزر  دایود (لینک به مقاله دایود ) برای رفع موهای زائد از نور و حرارت استفاده می‌کند تا بطور خاص ملانین در فولیکول مو را مورد هدف قرار دهد، که با این روش پوست نواحی اطراف آسیب نمی‌بیند. هنگامی که رنگدانه‌ها انرژی را جذب می‌کنند، از بین رفته و رشد موهای جدید متوقف می‌شود. این لیزر منحصر به فرد است چرا که می‌تواند حتی روی انواع پوست فیتزپاتریک تیره‌تر نیز کار کند.

ان دی یاگ

واژگان مناسب آن ، ان دی خلاصه کلمه نئودیمیم ؛ و یاگ خلاصه کلمات یتریم آلومینیوم گارنت است.  هنگامی که این لیزر برای رفع موهای زائد بکار می‌رود، یک لوسیون کربنی روی پوست قرار داده می‌شود، که سپس توسط فولیکول مو جذب می‌شود. این مایع طول موج‌های لیزر را جذب می‌کند، فولیکول مو را هدف قرار داده و  رنگدانه مو را حفظ می‌کند. این لیزر برای رفع  موهای نازک تیره مناسب است.

لیزر آی پی ال (IPL)

لیزر IPL از نور پالس شدید استفاده می‌کند تا در پوست نفوذ کرده و فولیکول مو را هدف قرار داده بدون اینکه به پوست اطراف آن آسیب وارد کند. لیزر IPL توسط رنگدانه جذب شده و افرادی که پوست روشن و موهای نسبتاً تیره دارند بهترین متقاضی برای این لیزر هستند. مهمترین مزایای این لیزر است که توانایی کنترل طول موج برای نفوذ به پوست را دارد.

 آیا مو پس از انجام لیزر به ضخامت قبل  بر می گردد؟

جواب خلاصه به این سوال این است که معمولاً موها دوباره رشد نخواهند کرد، مگر اینکه موهای ضخیم و زمخت ناشی از هورمون باشد، رشد کند. هورمون‌ها می‌تواند باعث ایجاد موهای کرکی شده و آنها را ضخیم و تیره کند. از این رو مهم است که اطمنیان حاصل کنید که هیچ مشکل هورمونی اساسی وجود ندراد که رشد موهای تیره را تحریک کند. همچنان که شنیده‌اید، بهترین نتیجه برای رفع موهای زائد روی موهای تیره و با پوست روشن بدست می‌آید. با این حال، عوامل دیگر بر روند درمان نیز تاثیر می‌گذارد.

آیا لیزر موهای زائد روی موهای بسیار نازک تاثیر گذار هستند؟

تاثیر لیزر موهای زائد بر ضخامت مو برای موهای نازک ، کرکی و ضخیم

افرادی با موهای نازک گاهی اوقات کاندیدای انجام لیزر موهای زائد هستند، اما اینکار بستگی به مقدار نازکی مو دارد و اینکه حاوی چه مقدار رنگ است. نوع پوست شما نیز مهم است. برای اینکار از کوول گلاید استفاده نمی‌شود، اما از لیزر دیگری مانند این که دارای طول موج 1064 است استفاده می‌شود. مراکز لیزر قادر هستند تا تنظیمات بالاتری را برای نوع پوست شما با نور لیزر مشابه (1064) فراهم کنند، اما  بدون داشتن این لیزر خاص، آنها مطمئن نیستند که پزشک بتواند تنظیمات بالاتری را برای رفع این موها داشته باشد.  اگر شما از نتیجه درمانی که روی موهای ضخیم خود انجام داده‌اید، راضی هستید، پس پیشنهاد می‌کنیم که به پزشک خود اعتماد کنید. چون مراکز زیادی مشاوره رایگان برای رفع موهای زائد ارائه می‌دهند، می‌توانید با مراکز دیگری نیز برای انجام اینکار صحبت کرده و مشاوره دریافت کنید.

برخی از افراد موهای نازک دارند و پس از اولین جلسه متوجه می‌شوند که موها ضخیم‌تر و حجیم‌تر شده، علت آن چیست؟ آیا باید از ادامه درمان صرف‌نظر کنند؟

بیشتر افراد به چندین جلسه درمان و تنظیمات مناسب برای پوست خود نیاز دارند . اگر فکر می‌کنید که موهای بیشتری دارید، با پزشک ناظر صحبت کنید. ممکن است نیاز باشد که تنظیمات را تغییر دهند. رشد موهای متنقاض بیشتر در مردم خاورمیانه دیده می‌شود اما بسیار نادر است. آنها ممکن است به جلسات بیشتری با تنظیمات دقیق نیاز داشته باشند اما تنها پزشک است که می‌تواند بطور پزشکی شما را ارزیابی کرده و مشاوره مناسب را به شما ارائه دهد. اطمینان حاصل کنید که به مراکز کاملاً معتبر مراجعه می‌کنید.

اگر پس از درمان لیزر موها دوباره رشد کنند، آیا برای همیشه نازک و روشن باقی می‌مانند؟

افراد زیادی درمان با لیزر موهای زائد را انجام می‌دهند تا موها را به جای اینکه کاملاً از بین ببرند، نازک‌تر کنند. مطب‌های زیادی از لیزر موهای زائد با عنوانی مانند" رفع دائمی موها" اشاره می‌کنند ، زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که موها برای همیشه از بین بروند. با گذشت زمان ممکن است برخی از آنها دوباره رشد کنند.

سؤالات رایج

هزینه اینکار بطور متوسط چقدر است؟

با در نظر گرفتن چندین جلسه، که اغلب مورد نیاز است تا رشد موها بطور کامل متوقف شود، این روش یک درمان ارزان نیست. اما اگر تمایل دارید که پوستی بدون مو داشته باشید، تصور کنید تا پایان عمر باید از تیغ استفاده ‌کنید یا برای انجام موم به آرایشگاه بروید،- هنگامی که به همه هزینه‌هایی که برای انجام اینکار می‌پردازید فکر کنید، درمی‌یابید که لیزر موهای زائد می‌تواند یک سرمایه‌گذاری طولانی مدت باشد. علاوه بر این، برخی از خدمات در یک پکیج برای مشتریان پیشنهاد می‌شود، که یکباره چندین جلسه را خریداری کنند، بنابراین  درباره خدمات ویژه موجود سوال کنید. برای اینکه متقاضی مناسبی برای لیزر موهای زائد باشید، موها هنگام درمان باید حجم و رنگ مناسب داشته باشند. حجم، ضخامت و طول موها نقش مهمی در تعیین هزینه کلی درمان ایفا می‌کند.

چه زمانی برای انجام لیزر موهای زائد مناسب است؟

اینکار بصورت فصلی است. گرچه ممکن است برخلاف روال معمول باشد، اما بهتر است لیزر موهای زائد را در پاییز یا زمستان شروع کنید، هر فصلی به جز فصولی که به ساحل و شنا می‌روید. همانطور که لیزر به پوست‌های تیره آسیب می‌رساند، اگر شما پوست خود را برنزه کرده‌اید، انجام لیزر می‌تواند خطرناک باشد.

چه حرکات ورزشی در بارداری خطرناک هستند؟

 

چه حرکات ورزشی در بارداری خطرناک هستند؟

چه حرکات ورزشی در بارداری خطرناک هستند؟
اگر اهل ورزش هستید و باردار، اول تبریکات صمیمانه ما را پذیرا باشید چون تمامی مطالعات و تحقیقات، تاثیرات مثبت ورزش در بارداری را بر سلامت مادر و جنین ثابت کرده‌اند. اما باید بدانید که انجام برخی تمرینات در طول بارداری، می‌تواند بسیار خطرناک باشد و بهای سنگینی داشته باشد.

1- ورزش‌هایی که احتمال برخورد یا زمین خوردن دارند خطرناک است

فوتبال، بسکتبال، والیبال و ... که مشخصا امکان برخورد در آنها زیاد است. در کنار این ورزش‌ها، ورزش‌هایی مثل تنیس و بدمینتون ، اسکیت و اسکی و دوچرخه سواری در فضای بیرون هم جزو ورزش هایی هستند که احتمال زمین خوردن در آنها بالاست و انجام آنها اصلا به خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

2- ورزش های با تغییرات زیاد فشار هوا ممنوع است

هر ورزشی که در آن بیشتر از 1800 متر ارتفاع زیاد کنید، خطرناک است (کوهنوردی و اسکی). این نکته البته شامل سوار شدن به تله کابین هم می‌شود. از طرف دیگر غواصی هم به دلیل افزایش هیدرواستاتیکی برای خانم‌های باردار و جنینشان می‌تواند خطرناک باشد. در نظر داشته باشید که سفر با هواپیما ، بدلیل تنظیم فشار هوای داخل هواپیما مشکلی ندارد.

3- ورزش‌هایی که باید بیش از 5 دقیقه به پشت بخوابید، خونرسانی را سخت میکند

از هفته 16 به بعد خانم‌های باردار نباید بیشتر از 5 دقیقه به پشت بخوابند. دلیل این مساله آن است که در صورتی که به پشت بخوابید وزن جنین روی یک سیاهرگ ونا کاوا می‌افتد که جریان خون را از پایین تنه به سمت قلب هدایت می‌کند، و باعث اختلال جریان خون مادر می‌شود.

4- انجام بسیاری از تمرینات شکم در بارداری ممنوع است

البته این به این معنی نیست که عضلات شکم نباید تقویت شوند، بلکه تقویت عضلات شکم در طول بارداری، باید با تمرینات خاصی انجام شود و انجام انواع حرکت‌های دراز و نشست، کرانچ و هر حرکت شکم که با انقباض عضلات شکم، بالاتنه به سمت پاها بلند شود یا پاها به سمت شکم کشیده شوند نباید در طول بارداری انجام شوند. در عوض از تمرینات شکم مخصوص بارداری باید برای تقویت عضلات شکم استفاده شود.

5- ورزش در هوای گرم و مرطوب در بارداری مناسب نیست

ورزش‌هایی مثل هات یوگا ( که عمدا در شرایط گرم و مرطوب انجام می شود ) یا هر ورزش دیگری که در شرایط گرم و مرطوب انجام شود برای مادران باردار خطرناک است. در کل بالارفتن دمای مرکزی بدن به اندازه 1 درجه سانتی گراد در بارداری خطرناک است. دلیل آن هم این است که بدن برای پایین آوردن دمای خود، جریان خون را از ارگا‌ن‌های دیگر بدن ( از جمله رحم) به سمت پوست هدایت می‌کند تا بتواند دمای خود را پایین بیاورد. بنابراین هیچوقت در دمای گرم و مرطوب فعالیت نکنید.

6- خودداری از هرگونه پریدن و تغییر جهت ناگهانی در بارداری

دلیل پرهیز از پریدن که کاملا مشخص است ولی دلیل اینکه خانم‌های باردار باید حین ورزش (یا هر فعالیت دیگر) از تغییر جهت‌های ناگهانی خودداری کنند این است که در بارداری به دلیل ترشح هورمون ریلکسین و نرمتر شدن تاندون‌ها و لیگامنت‌ها، احتمال پیچ خوردن مچ پا و آسیب دیدن مفاصل دیگر بیشتر است.

ورزش های ممنوع در دوران بارداری

7- حبس نفس حین تمرین نکنید

اکثر افراد در طول تمرین، به ویژه تمرینات با وزنه، ریتم تنفسی درستی ندارند. هنگام انقباض نفس خود را حبس میکنند. در علم فیزیولوژی به این پدیده ، «مانور والسالوا» گفته می‌شود، به زبان خیلی ساده، مانور والسالوا یعنی زور زدن بدون بازدم. این کار در افراد غیر باردار باعث افزایش بیش از حد فشار خون در طول تمرین می‌شود و در افراد باردار علاوه بر این‌، باعث مختل شدن جریان اکسیژن به جنین شود. فراموش نکنید در تمرینات ورزشی هر جا که داشتید نیرو وارد می‌کردید باید بازدم داشته باشید!

8- خودداری انجام برخی حرکات یوگا و تایچی

برخی از حرکات یوگا مثل خم به پشت و خم به جلو کلا در بارداری به ویژه از سه ماهه دوم به بعد ممنوع است. انجام حرکاتی مثل درخت هم باعث اختلال جریان خون مادر می‌شود و باید از انجام آن خودداری کرد.

کالری ۱۰۰ گرم مرغ

 کالری سینه مرغ

♥ هر ۱۰۰ گرم سینه مرغ حاوی ۱۹۵ کالری است.

ارزش غذایی سینه مرغ  مقدار ۱۰۰ گرم یک فنجان (پخته شده، خرد شده) کالری  ۱۹۵ ۲۶۳ چربی ۷٫۷۲ گرم ۱۰٫۴۲ گرم کربوهیدرات ۰ گرم ۰ گرم پروتئین ۲۹٫۵۵ گرم ۳۹٫۸۹ گرم

 

کالری ران مرغ

♥ هر ۱۰۰ گرم ران مرغ حاوی ۲۴۵ کالری است.

ارزش غذایی ران مرغ مقدار ۱۰۰ گرم یک فنجان (پخته شده، خرد شده) کالری  ۲۴۵ ۳۳۱ چربی ۱۵٫۳۶ گرم ۲۰٫۷۴ گرم کربوهیدرات ۰ گرم ۰ گرم گرم پروتئین ۲۴٫۸۵ گرم ۳۳٫۵۵ گرم کالری ساق ران مرغ

♥ هر ۱۰۰ گرم ساق ران مرغ حاوی ۲۱۴ کالری است.

ارزش غذایی ساق ران مرغ مقدار ۱۰۰ گرم یک فنجان (پخته شده، خرد شده) کالری  ۲۱۴ ۲۸۹ چربی ۱۱٫۰۶ گرم ۱۴٫۹۳ گرم کربوهیدرات ۰ گرم ۰ گرم پروتئین ۲۶٫۸ گرم ۳۶٫۱۸ گرم

 

کالری بال مرغ

♥ هر ۱۰۰ گرم بال مرغ حاوی ۲۸۸ کالری است.

ارزش غذایی بال مرغ مقدار ۱۰۰ گرم کالری  ۲۸۸ چربی ۱۹٫۳ گرم کربوهیدرات ۰ گرم پروتئین ۲۶٫۶۴ گرم

کالری ۱۰۰ گرم مرغ

 

علل آپنه‌ خواب مرکزی

 

آپنه‌ خواب مرکزی نسبت به آپنه‌‌‌ خواب انسدادی، کمتر اتفاق می‌افتد

 

آپنه خواب یک اختلال بالقوه جدی در خواب است که در آن تنفس مکررا متوقف می شود و شروع می شود. اگر پس از یک شب  خواب کامل احساس خستگی می کنید، ممکن است دچار آپنه خواب شوید.

 

انواع اصلی آپنه خواب عبارتند از:

آپنه انسدادی خواب: فرم شایع تر است که راه هوایی در بینی و حلق را تا حدی یا به‌طور کامل مسدود می‌کند، این مشکل می‌تواند ناشی از لوزه‌های بزرگ، زبان بزرگ یا بافت بیش از حد در راه تنفسی مسدود شده باشد. .

آپنه مرکزی خواب: زمانی اتفاق می افتد که مغز شما سیگنال های مناسب را برای عضلات کنترل تنفس ارسال نمی کند.

سندروم آپنه خواب مرکب: زمانی رخ می دهد که کسی هر دو آپنه انسدادی خواب و آپنه مرکزی خواب را داشته باشد.

 

اگر فکر می کنید آپنه خواب دارید، به پزشک خود مراجعه کنید. درمان می تواند نشانه های شما را کاهش دهد و ممکن است به جلوگیری از مشکلات قلبی و سایر عوارض کمک کند.

 

علائم آپنه خواب : 

علائم و نشانه های آپنه انسدادی و مرکزی خواب همپوشانی دارند، گاهی اوقات تعیین نوع   آن  مشکل است. شایع ترین علائم و نشانه های آپنه انسدادی و مرکزی خواب عبارتند از: 

خروپف با صدای بلند

 با دهان باز نفس کشیدن در خواب

 بیدار شدن با دهان خشک

 سردرد صبحگاهی

 مشکل خوابیدن (بی خوابی)

 خواب بیش از حد در طول روز (Hypersomnia)

 بیدار شدن سخت

• کج خلقی

 

آپنه خواب می تواند بر هر کسی، حتی کودکان تاثیر بگذارد

 

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم:

خروپف با صدای بلند می تواند یک مشکل بالقوه جدی را نشان دهد، اما نه همه کسانی که آپنه خواب دارند. اگر علائم آپنه خواب را دارید، با پزشک خود صحبت کنید. شما در مورد هر مشکل خواب که باعث خستگی، خواب آلودگی و کج خلقی می شود، از پزشک خود سوال کنید.

 

علل آپنه خواب :

علل آپنه‌ خواب انسدادی:

آپنه‌ انسدادی زمانی رخ می‌دهد که ماهیچه‌های پشت گلوی شما شل می‌شوند. این عضلات از کام نرم، زبان کوچک (بافت مثلثی شکلی که از کام نرم آویزان است)، لوزه‌ها، دیواره‌های جانبی گلو و زبان حمایت می‌کنند.

هنگامی که این عضلات شل می‌شوند، راه هوایی شما در حین نفس کشیدن (دَم) باریک یا بسته می‌شود و شما نمی‌توانید هوای کافی دریافت کنید. این امر ممکن است سطح اکسیژن خون شما را پایین بیاورد.

 

مغز شما این ناتوانی در نفس کشیدن را حس می‌کند و شما را برای مدت کوتاهی از خواب بیدار می‌کند تا بتوانید راه هوایی خود را مجددا باز کنید. این بیدار شدن معمولا آن‌قدر کوتاه است که شما آن را به یاد نمی‌آورید.

ممکن است در حین خوابیدن صدای خرناس، خفگی یا نفس‌نفس زدن از شما شنیده شود. این الگو می‌تواند در طول شب، ۵ تا ۳۰ بار (یا بیشتر) در هر ساعت تکرار شود. این اختلالات بر توانایی شما در دستیابی به فازهای مطلوب و عمیق خواب تأثیر منفی می‌گذارند و احتمالا شما در طول ساعات بیداری‌تان احساس خواب‌آلودگی خواهید کرد.

ممکن است که افراد مبتلا به آپنه‌ خواب انسدادی متوجه نشوند که خواب‌شان قطع شده است. در واقع برخی از افراد مبتلا به این نوع از آپنه‌ خواب، فکر می‌کنند که در تمام طول شب، خواب راحت و خوبی داشته‌اند.

 

علل آپنه‌ خواب مرکزی:

آپنه‌ خواب مرکزی نسبت به آپنه‌‌‌ خواب انسدادی، کمتر اتفاق می‌افتد و زمانی روی می‌دهد که مغز شما نتواند سیگنال‌ها را به عضلات تنفسی انتقال دهد. این بدان معناست که شما برای مدتی کوتاه هیچ تلاشی برای نفس کشیدن نمی‌کنید. در این صورت ممکن است که با تنگی نفس از خواب بیدار شوید یا برای به‌خواب رفتن یا در خواب ماندن به‌سختی تقلا کنید.

علائم گرمازدگی

 علائم گرمازدگی چیست, کمکهای اولیه گرمازدگی

در آب و هوای گرم بدن شما عمدتا توسط عرق کردن خنک می شود

 

گرمازدگی شرایطی است که علائم آن شامل عرق شدید و نبض بالا است. این یکی از سه سندروم مرتبط با گرما است که گرفتگی عضلات را خفیف ترین و گرمازدگی شدید ترین  آن موارد است.

 

علل گرمازدگی عبارتند از قرار گرفتن در معرض دمای بالا، به ویژه هنگامی که همراه با رطوبت بالا و فعالیت فیزیکی شدید باشد. بدون درمان سریع، گرمازدگی می تواند منجر به یک وضعیت تهدید کننده زندگی شود. خوشبختانه، گرمازدگی قابل پیشگیری است.

 

علائم گرمازدگی چیست, کمکهای اولیه گرمازدگی

هرگز کسی را در یک ماشین پارک شده در گرما قرار ندهید

 

علائم گرمازدگی:

علائم و نشانه های گرمازدگی ممکن است به طور ناگهانی یا در طول زمان، به خصوص در دوره های طولانی مدت ورزش ایجاد شود. علائم و نشانه های گرمازدگی عبارتند از:

پوست مرطوب سرد با گرگرفتگی در هنگام گرما

عرق کردن شدید

ضعف

سرگیجه

خستگی

نبض ضعیف یا تند

فشار خون پایین 

گرفتگی عضلات

حالت تهوع

سردرد

 

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر فکر می کنید گرمازده شده اید:

تمام فعالیت ها را متوقف کنید و استراحت کنید

به مکان خنک تر بروید

آب سرد یا نوشیدنی های ورزشی بنوشید

 

اگر علائم یا نشانه های شما بدتر شد یا در عرض یک ساعت بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. اگر درجه حرارت بدن (اندازه گیری شده توسط دماسنج) به (104 F 40 C ) یا بالاتر برسد، به مراقبت فوری پزشکی نیاز خواهید داشت.

 

علائم گرمازدگی چیست, کمکهای اولیه گرمازدگی

علائم گرمازدگی ممکن است به طور ناگهانی یا در طول زمان ایجاد شود 

 

علل گرمازدگی : 

حرارت بدن شما همراه با حرارت محیطی باعث ایجاد درجه حرارت داخلی بدن شما می شود. بدن شما نیاز به تنظیم دما دارد ( در هوای سرد یا هوای گرم) 

 

در آب و هوای گرم بدن شما عمدتا توسط عرق کردن خنک می شود. تبخیر عرق شما دمای بدن شما را تنظیم می کند. با این حال، زمانی که شما به شدت تمرین می کنید یا در آب و هوای گرم و مرطوب به طور غیرمستقیم فعالیت می کنید، بدن شما کمتر توانایی خنک کردن را دارد.

 

در نتیجه بدن شما ممکن است گرفتگی عضلات ، خفیف ترین شکل بیماری مرتبط با گرما را ایجاد کند. علائم و نشانه های گرفتگی عضلات معمولا شامل عرق کردن شدید، خستگی، تشنگی و گرفتگی عضلانی می شود. درمان سریع به هنگام گرفتگی عضلات از پیشرفت به گرمازدگی جلوگیری می کند.

 

شما معمولا می توانید گرفتگی عضلات را با نوشیدن مایعات یا نوشیدنی های ورزشی حاوی الکترولیت ها، و رفتن به  مکان خنک تر  یا سایه دار و استراحت، درمان کنید.

 

علل دیگر

به غیر از آب و هوای گرم و فعالیت شدید، علل دیگر گرمازدگی عبارتند از:

از دست دادن آب بدن، که توانایی بدن شما برای عرق کردن و حفظ دمای طبیعی را کاهش می دهد.

مصرف الکل، که می تواند توانایی بدن شما برای تنظیم درجه حرارت شما را تحت تاثیر قرار دهد.

پوشیدن بیش از حد لباس، به ویژه در لباس هایی که اجازه نمی دهد عرق به راحتی تبخیر شود

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
<-blogads->